​​​​​​​Ervaringen en testen 

Dutch ID beste fietsenleverancier 2019!


Beverwijk – Tijdens het Dynamo Retail Event maandag 4 november is Dutch ID verkozen tot beste fietsenleverancier 2019.  De prijs word toegekend op basis van een enquête onder alle Bike Totaal en Profile ondernemers. Het winnen van deze prijs is een enorme boost voor het team van het snel groeiende merk Dutch ID.
Dutch ID onderscheidt zich volgens het juryrapport in de prijs/kwaliteit van de collectie, de kwaliteit van het afleveren van de fietsen en het distributiebeleid.


“Dit zijn precies de punten waar wij ons op willen onderscheiden. Wij maken 100% kwaliteitsproducten van Hollandse bodem met de allerbeste onderdelen en rijeigenschappen welke perfect aansluiten bij het profiel van deze groep ondernemers. ‘Samen’ het merk Dutch ID beter maken was het doel afgelopen seizoen, dit heeft geresulteerd in een zeer succesvol jaar”, aldus van der Mije.

Erepodium voor Dutch ID tijdens de AD fietstest!


Prachtig allemaal, die glimmende folders, maar hoe rijdt die fiets nou echt? Honderden lezers van het Algemeen Dagblad testten twee dagen lang de nieuwste modellen e-bikes.

De Dutch ID Infinity wordt beoordeeld met een 7,6 en komt daarmee als 2e uit de test! Het merendeel noemt hem ‘Sportief’. ‘Gewoon lekker’, ‘Heerlijk’, ‘Strak’, ‘Fijn’, ‘Stabiel’, ‘Soepel schakelen’, ‘Banden mooi breed’, dat soort kwalificaties overheerst. Voor zakelijk verkeer is stabiliteit belangrijk en die biedt de Infinity.

De Trekking HS nam het op tegen fietsen tot wel €5.000,- en was veruit de scherpst geprijste speedpedelec met €3.199,-
Hij werd 5e uit de test met een serie mooie beoordelingen: "Heerlijke fiets. Mooi uiterlijk. Eenvoudige bediening" "Zeer comfortabele fiets, goede vering en uitstekende ondersteuning." "Een zeer prettige fiets. Neigt naar een stadsfiets, hij voelt licht en wendbaar aan."

De City Evo is stevig aan de tand gevoeld en deze eindigde met een mooie 7.1 en vele positieve reacties!

'Je voelt je op deze fiest gelijk thuis', 'Heerlijke fiets', 'Voelt degelijk en comfortabel aan', 'Lekkere soepele fiets'

Dutch ID beste fietsenleverancier 2018!

 

Tijdens het Dynamo Retail Event op 5 november is Dutch ID verkozen tot beste fietsenleverancier 2018! De prijs werd toegekend op basis van een enquête onder de Bike totaal en Profile dealers. Deze prijs is een enorme boost voor het team van Dutch ID, vooral omdat dit het eerste jaar is dat Dutch ID contractleverancier is van de Dynamo Retail Group.

 

 

"Dutch ID hecht veel waarde aan kwaliteit, dit is hetgeen waar we ons in willen onderscheiden. De dealer werk uit handen nemen bij zowel de aflevering als de servicebeurten, en bovendien de consument de beste fiets leveren."

‘Samen’ het merk Dutch ID beter maken daar draait het om. Afgelopen jaar is er goede samenwerking geweest met de dealers om de collectie naar een hoger niveau te tillen. Dutch ID heeft er dan ook alles aan gedaan om de meeste wensen uit de markt door te voeren in de collectie van 2019. En dat is gelukt! Wij gaan dan ook vol vertouwen en ethousiasme het nieuwe seizoen in.

Maximale Score Telegraaf E-Bike test!

 

 

Op een negen kilometer lang parcours in Oosterbeek is namens de Telegraaf de grote e-biketest 2017 gehouden. De Dutch ID City is getest in de topcatagorie en scoorde daar de maximale score van 5 sterren! In de test staat te lezen: “Een hoge waardering van de testers vanwege het goede rijgedrag en goede ondersteuning, waarbij vooral het comfort van de fiets hoog werd beoordeeld.” 

 

Iets wat je aan de buitenkant misschien niet kunt zien, maar meteen voelt zodra je gaat fietsen: “In de test zitten enkele fietsen met slappe frames. Ze shimmyen: je hebt te maken met onbalans in het frame of stuur. Dat voel je terug in het stuur, het zwabbert. Dat gebeurt met name als de weg afloopt, de controle over de fiets is minder. Dat komt doordat het frame niet stabiel genoeg is. Óf de constructie is niet optimaal óf de fabrikant heeft te weinig materiaal gebruikt omdat ze het gewicht van de fiets wilde beperken. Fietsen die juist opvallen door hun stabiele rijgedrag zijn de Dutch ID City N8 en Flyer T8.1 (duurdere categorie). Deze fietsen combineren een stabiel frame met comfort dankzij montage van een stijve voorvork die goed reageert.”

 

Eindconclusie: “De Dutch ID City is een zeer goed rijdende fiets met goede ondersteuning en vooral een goede score op comfort.” 

 

Dutch ID City: de keuze van de Consumentenbond!
 

 

Wat is de beste elektrische fiets? De Consumentenbond heeft 18 elektrische fietsen onafhankelijk getest op elektrische ondersteuning, uitrusting, actieradius en gebruiksgemak.

 

Dutch ID CITY is zeer goed beoordeeld met een 8,3 en staat daarmee aangemerkt als “ons advies” op de website van de Consumentenbond.  De bouwkwaliteit is zelfs met een 10 beoordeeld! In de test staat te lezen: Deze ‘City’-fiets van Dutch ID heeft de nieuwe Shimano Steps-middenmotor en elektronische schakeling, een erg prettig werkende combinatie.

Testwinnaar Telegraaf E-bike test!In de jaarlijkse nationale e-bike test van de Telegraaf zijn 13 elektrische fietsen uitgebreid getest. Hierbij worden de fietsen niet alleen getest op de elektrische ondersteuning, maar ook op afwerking, display en rijeigenschappen. Van de 13 e-bikes die door de Telegraaf getest werden, werd de nieuwkomer Dutch ID TOUR als beste beoordeeld met 5 sterren.
De eindconclusie van het Telegraaf testpanel over de Dutch ID E-bike luidt: ‘Uitstekende ondersteuning op goede, niet al te dure, fiets. Mede daardoor de beste fiets uit deze test. Hoogste actieradius per 100Wh.’


Met deze eerste e-bike test van 2012 zet het merk Dutch ID haar e-bike stevig op de kaart. Michael van der Meijden, directeur van Dutch ID: ‘We hebben keihard gewerkt om een topproduct te produceren, dat een betere kwaliteit heeft dan de e-bikes die tot nu toe in dit prijssegment verkrijgbaar waren. Deze test bevestigt dat dit gelukt is en dat is natuurlijk super. Het Bosch systeem met middenmotor is momenteel één van de beste systemen op de markt. Dit in combinatie met het frame van de Dutch ID, dat wij speciaal hebben ontwikkeld voor de Nederlandse markt, maakt de Dutch ID e-bike een fiets met uitstekende rijeigenschappen.’


Bij het ontwikkelen van deze e-bike heeft Dutch ID ook goed gekeken naar de wensen van de consument. Michael van der Meijden: ‘Een groei zie ik duidelijk in de markt voor woon-werkverkeer. Steeds meer mensen zien het voordeel van op de e-bike naar het werk, je bent lekker actief, maar zonder dat het extra tijd kost.” Hij vervolgt: “En natuurlijk is er ook nog het grote voordeel van een filevrije rit. Deze mensen zijn op zoek naar een e-bike die sportief oogt en een grote actieradius heeft. Comfortabel en praktisch, maar ook een fiets die zonder ondersteuning prima fietst. Aan deze randvoorwaarden voldoet de Dutch ID e-bike en is daarom echt een ‘new way of cycling’.

Plus Magazine score 7,8!
 

 

Heerlijk is het, fietsen met trapondersteuning. Maar de ene e-bike is de andere niet. Gelukkig is er in elke prijsklasse wel een die met vlag en wimpel slaagt. ‘Kicken fietsje’, horen we bij het opstappen. Dankzij een goed display met duidelijke knoppen, goede ondersteuning en uitstekende rijeigenschappen scoort de Dutch ID een hoog cijfer.”