Middenmotor

 

Dutch ID kiest voor de beste motor voor e-bikes, de populaire middenmotor. De centrale plaats van de motor zorgt voor een optimale balans, wendbaarheid en wegligging van de fiets. Een ander groot voordeel is het natuurlijke gevoel van trapondersteuning. Elke pedaalslag wordt precies uitgemeten en versterkt door de motor. Alsof je het helemaal zelf doet, maar dan moeiteloos. Tenslotte is de betrouwbaarheid van dit systeem onovertroffen.

Trapkrachtsensor


De middenmotoren die wij monteren zijn voorzien van meerdere sensoren. Eén van die sensoren is de trapkrachtsensor, deze sensor meet exact de kracht die je uitoefent op de pedalen. De motor past hier de ondersteuning perfect op aan: hoe harder u trapt, hoe meer de motor je kracht vergroot. Dit voelt het meest natuurlijk en zorgt ervoor dat je de motor zelf in de hand hebt. Met de verschillende programma's kun je kiezen hoe sterk de motor je trapkracht vergroot, dit kan tot wel 340%! 

Voordelen

 

De middenmotor is op dit moment met afstand de populairste motor voor elektrische fietsen. Maar waarom is deze middenmotor zo geliefd?

 

Het natuurlijke gevoel van trapondersteuning, van comfortabel tot zeer krachtig.

Het doseren van een middenmotor verloopt erg precies. Je wordt hierdoor extra ondersteund, precies op het moment dat jij het wil. Tijdens het wegrijden vanuit stilstand of bij fietsen met extra gewicht (boodschappen).

Efficiënt omdat de motor gebruik maakt van de versnellingen van de fiets, ook weinig weerstand als de ondersteuning uit staat.

Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke E-Bike met middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging.

De middenmotor zit niet in de weg bij het wisselen of bij het plakken van de voor- of achterband.

Tot het kleinste detail uitgedacht en afgestemd op gebruiksgemak en rijplezier.

Alle elektronica is ingebouwd, hierdoor is het systeem zeer betrouwbaar.

Goed te combineren met een naafversnelling en een dichte kettingkast waardoor er nog minder onderhoud nodig is.

Wij maken gebruik van de volgende systemen:

Bosch:

Bosch Active 40Nm | Wave N7 | Infinity N7
Bosch Active Plus 50Nm | Wave + | Infinity A8
Bosch Performance 65Nm | Infinity GT
Bosch Performance CX 85Nm | Falcon

Shimano:

Shimano Steps E5000 40Nm | City Evo N7
Shimano Steps E6100 50Nm | N8Di2

Bafang:

Bafang M420 50Nm | Comfort

Actieradius


Met een middenmotor systeem haal je zeer grote afstanden op een accu. Afhankelijk van de grootte van uw accu kun je zorgeloos grote tochten plannen zonder bang te zijn dat je zonder stroom komt te staan. Voor de prijsbewuste klanten bieden wij accupakketten vanaf 300Wh. Deze geven voldoende capaciteit voor de dagelijkse stadrit. Met een 625Wh pakket verzeker je van het optimale bereik!