Dutch ID test nieuwe e-bike collectie met consumenten

 

Dutch ID heeft na maandenlange voorbereidingen de meest baanbrekende e-bike modellen tot nu toe, gelanceerd: de Dutch ID Phantom en Shadow. Deze nieuwe modellen zijn door een onafhankelijk panel getest om te zien of consumenten net zo enthousiast zijn als Dutch ID zelf.

 

Het beste tot nu toe

De nieuwste e-bikes binnen de Dutch ID collectie, de Phantom en de Shadow, zijn het beste wat Dutch ID momenteel te bieden heeft. De nieuwe modellen kenmerken zich door een eigentijds en minimalistisch design, innovatieve features, het allerbeste rijcomfort en een premium kwaliteit.

 

Zo zijn beide modellen leverbaar met het Enviolo Automatiq® schakelsysteem waarbij handmatig schakelen verleden tijd is. De e-bikes zijn standaard uitgerust met een onderhoudsvrije Gates Belt Drive en Bosch Kiox kleurendisplay met optionele navigatiefunctie. Ook zijn er uitvoeringen beschikbaar met GPS-module en een smartphone app. Bij diefstal kan men via een druk op de knop een team inschakelen om de fiets terug te vinden. Het design is strak en clean en de kabels zijn buitengewoon mooi weggewerkt in het frame.

 

Eigen frameproductie

Afgelopen zomer is MM Bicycles in Taiwan, het zusterbedrijf van Optima Cycles, gestart met de frameproductie voor de Dutch ID e-bikes. “Door frames voortaan zelf te produceren biedt dit ons en onze klanten veel voordelen. Zo bepalen we ons eigen framedesign en kunnen dit zelf op de markt brengen zonder tussenkomst van derden”, aldus Ramon Vial, Chief Commercial Officer bij Optima Cycles. “De leadtime is veel korter waardoor onze beschikbaarheid nog beter is.”

 

Luisteren naar klanten

In november heeft Dutch ID een consumententestdag georganiseerd waar de nieuwste e-bikes, de Phantom en de Shadow, zijn getest door een onafhankelijk testpanel. Ramon vertelt: “Door te luisteren naar de feedback van klanten weten wij precies hoe onze e-bikes gebruikt worden, wat klanten ervaren en wat wij kunnen verbeteren. Die kennis passen we direct toe in onze productontwikkeling. De feedback van klanten is voor ons zeer waardevol.”

 

Een selectie van ervaren en onervaren e-bikerijders hebben de nieuwste Dutch ID e-bikes uitvoerig getest en feedback gegeven op verschillende onderdelen. De consumenten zijn ieder afzonderlijk gevraagd naar hun algemene ervaringen met de e-bike, het automatische schakelsysteem, de elektrische ondersteuning van Bosch, de stabiliteit van de fiets en het design. De reacties van het testpanel op de nieuwe collectie is te zien in onderstaande video's.

 

 

 

 

Duch ID is exclusief verkrijgbaar bij Bike Totaal en Profile de Fietsspecialist. 

Vind een Dutch ID dealer bij jou in de buurt.

 

 

Beverwijk - 23 december 2020