GPS-module en smartphone app

Blijf altijd verbonden

 

Haal alles uit je e-bike met de Dutch ID app, inclusief diefstalbeveiliging. Lees je ritinformatie of deel je locatie met vrienden. De Phantom 85 en Shadow 85 zijn uitgerust met een GPS-module. Hieronder vind je meer informatie over de installatie en de functionaliteiten van de app. 

Dutch ID app installeren 

 

 

Download de Dutch ID app op jouw smartphone via de Google Play Store of App Store. Registreer jouw e-bike met de IMEI-code en het framenummer. De IMEI-code bevindt zich naast de accu. Het framenummer naast de achtervork.

 

Registreer jezelf door het aanmaken van een account met login. Voeg een of meerdere e-bikes toe.

 

Na installatie kun je een jaar lang gratis gebruikmaken van een data-abonnement. Voordat het abonnement afloopt ontvang je een melding om te verlengen. Meer informatie is via jouw Dutch ID dealer verkrijgbaar.

Diefstalbeveiliging

 

Word je fiets gestolen en ben je verzekerd via de Dutch ID-app? Via de knop ‘Fiets als gestolen melden’ wordt direct G4S, 's werelds grootste beveiligingsfirma, ingeschakeld. Een opsporingsteam gaat dan direct voor je aan de slag om jouw e-bike terug te vinden. Lukt dat niet, dan krijg je een compleet nieuwe e-bike aangeboden. 

 

Is je fiets gestolen, maar maak je geen gebruik van de verzekering die wordt aangeboden in de app? Dan kun je zelf de link met de locatiegegevens van jouw e-bike delen met de autoriteiten, politie of verzekeraar. Dan kunnen zij daarmee aan de slag om jouw fiets op te sporen.

Functionaliteiten van de app


De app biedt verschillende functionaliteiten: 


Locatie: bekijk of deel je e-bike locatie, creëer geofences om de beweging van je e-bike te monitoren.

Gezondheid: bekijk de verbruikte calorieën, afstand en snelheid. Vergelijk jouw prestaties met andere Dutch ID-rijders.

Fiets: controleer de batterijstatus, de connectiviteit of selecteer een dealer voor service of reparatie.

Crash detectie: laat bij ongevallen een contactpersoon een melding ontvangen.

Notificaties: ontvang push-berichten als je de beweging van de fiets wilt monitoren.

Dutch ID e-bikes met GPS

 

De Dutch ID modellen die zijn uitgerust met GPS:

- Phantom 85

- Phantom 85 Automatic

- Shadow 85 Automatic

Schade- en diefstalverzekering

 

Optima Cycles B.V. (het moederbedrijf van Dutch ID) heeft een samenwerking met Enra Verzekeringen. Via de app kun je een diefstalverzekering afsluiten. Informeer bij jouw Dutch ID-dealer voor meer informatie.

Hulp bij storing

 

Heb je technische vragen over de GPS-module? Neem dan contact op met jouw Dutch ID dealer.

Privacy en datagebruik

 

Door het gebruik van de app worden gegevens verwerkt van jou, je fiets, het gebruik van je fiets en het apparaat waarop je de app hebt geïnstalleerd. Op gegevens die direct of indirect tot jou herleidbaar zijn, is de wet Bescherming persoonsgegevens van toepassing. De data wordt niet verhandeld of voor commerciële doeleinden gebruikt door derden die niet aan Optima Cycles verbonden zijn. Data wordt, naast de opslag op je apparaat, bewaard in de database van Conneqtech B.V. in Nederland en voldoet aan de wettelijke beveiligingseisen. Data blijft opgeslagen zolang je het account niet opheft. Meer details over privacy en datagebruik lees je in de Privacy Policy in de Dutch ID app.