Wij zijn Dutch ID

Onze missie

 

Wij ontwikkelen e-bikes die je hart veroveren. Met een minimalistisch, modern design en uitstekend rijcomfort. Waardoor je vaker fietst, actiever leeft en van je vrijheid geniet. Wij geloven dat de e-bike een prima alternatief is voor de auto, voor woon-werkverkeer en voor ontspannen ritjes in je vrije tijd.

100% Hand built in Holland

 

Wij hebben een passie voor ambachtelijk vakmanschap en kwaliteit. Daarom worden onze e-bikes ontworpen en stuk voor stuk met de hand gebouwd in Nederland. Dat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid, lange levensduur en meer rijcomfort.

Luisteren naar onze klanten

 

Door te luisteren naar de feedback van de Dutch ID-rijders weten wij precies hoe onze fietsen gebruikt worden en wat onze klanten ervaren. Die kennis passen we direct toe in onze producten, met als resultaat: e-bikes met de allerbeste rijeigenschappen en een design waar je hart sneller van gaat kloppen.

Ruim 25 jaar ervaring

 

Wij ontwikkelen ruim 25 jaar fietsen. In 1994 zijn we gestart met de productie van ligfietsen en inmiddels hebben we een compleet assortiment e-bikes. Dankzij de kennis en ervaring van onze ingenieurs en monteurs garanderen wij dat je jarenlang zorgeloos en met veel plezier blijft fietsen.

Zo herken je een Dutch ID e-bike

Nederlands ontwerp

 

Dutch ID fietsen zijn te herkennen aan een minimalistische en eigentijdse vormgeving. Ze bestaan uit hoogwaardige materialen die garant staan voor hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur.

 

Al bij de eerste schetsen wordt rekening gehouden met de integratie van alle elektronica en de ophanging van de motor. De perfecte afstemming tussen gewicht, stijfheid, ondersteuning en geometrie zorgt voor heerlijk rijdende e-bikes.

Rijcomfort door solide frame

 

Een solide en stijf frame is de basis van elke Dutch ID e-bike. Hoe hoger de kwaliteit van het frame, hoe beter de fiets rijdt. Alles voelt hierdoor soepel, uitdagend en betrouwbaar.

 

Alle Dutch ID frames worden stuk voor stuk ontwikkeld onder de strengst geldende productiestandaarden, met hitte behandeld voor maximale stijfheid en gelakt met oog voor het kleinste detail in schitterende kleuren.

Middenmotor

 

Al onze e-bikes hebben een middenmotor, laag in het midden van de fiets. Hierdoor wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld, dat zorgt voor een stabiele wegligging en optimaal rijcomfort. De middenmotor heeft ten opzichte van een voorwielmotor minder slipgevaar en stuurt natuurgetrouw.

Nieuwste technologie


De Dutch ID modellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie afkomstig van de beste leveranciers, zoals A-merken Bosch, Shimano, Gates en Enviolo.


Alle e-bikes hebben een krachtige motor, sensoren, displays en versnellingen met een moeiteloze bediening en lichtgewicht afneembare accu’s met een lange levensduur. Er wordt gewerkt met uitstekende remsystemen en verlichting van hoge kwaliteit wat zorgt voor optimale veiligheid en betrouwbaarheid.