Dutch ID Wave, de beste e-bike voor dagelijks gebruik? Consument geeft oordeel in onafhankelijk testpanel

Share

In juni heeft Dutch ID een consumententestdag georganiseerd waar de vernieuwde e-bike: de Wave is getest door een onafhankelijk testpanel. Een selectie van ervaren en onervaren e-bikerijders hebben uitvoerig getest en feedback gegeven op verschillende onderdelen. De consumenten zijn ieder afzonderlijk gevraagd naar hun ervaring met de Dutch ID Wave.

Luisteren naar klanten

Marlonneke van Dutch ID vertelt de reden van de testdag: “de feedback van consumenten vinden wij enorm belangrijk. Het helpt ons de kwaliteit en rijcomfort van onze e-bikes te verbeteren. Door te luisteren naar onze klanten weten wij precies hoe onze e-bikes gebruikt worden, wat zij ervaren en wat wij kunnen verbeteren. Die kennis passen we toe in onze productontwikkeling.”

Beoordeling

Het testpanel heeft tijdens de fietsroute door Amsterdam verschillende onderdelen uitvoerig getest. Ze konden tijdens de uitdagingen onderweg hun oordeel vellen. De beoordeling is gegeven over onder andere: de algemene ervaring, de bouwkwaliteit, het remsysteem, de elektrische ondersteuning van Bosch, de stabiliteit en design van de fiets.

De Dutch ID Wave is met de volgende gemiddelde cijfers beoordeeld:

Remmen: 8.8

Design: 7.5

Bouwkwaliteit: 8.3

De uitgebreide testresultaten zijn te hier te downloaden.

Eindcijfer Dutch ID Wave

De consumenten hebben de Wave als eindcijfer gemiddeld een 8.4 gegeven. Daarin gaf tester Gerry aan dat ze de Wave zou inruilen voor haar huidige fiets “ook omdat hij stabiel fietst en beter remt.”

Meerdere testers beschreven de Dutch ID Wave als een degelijke fiets, met een bijtijds design mede door de kleuren Satin Black en Moss Grey.

Tijdens het eindoordeel zijn ook punten van kritiek genoemd, waaronder de plaats van de accu. “Ik hou toch meer van de accu in het frame”, aldus tester Rebecca. “Wat ik wel mooi vind is het achterlicht!”.

Gemiddelde eindcijfer: 8.4

De reacties van het testpanel op de vernieuwde Wave zijn te zien in onderstaande video.

Dutch ID is exclusief verkrijgbaar bij Bike Totaal en Profile de Fietsspecialist. 

Vind een Dutch ID dealer bij jou in de buurt.

Gerelateerde Artikelen
Phantom Beste uit de Test Consumentenbond

Phantom ‘Beste uit de Test’ door Consumentenbond

26/04/2023

Dutch ID lanceert nieuwe e-bike: Flow ontzorgt in dagelijks leven van de jonge generatie

04/04/2023

Dutch ID Wave, de beste e-bike voor dagelijks gebruik? Consument geeft oordeel in onafhankelijk testpanel

07/07/2022

Premium e-bikes voor de allerbeste beleving tijdens jouw dag