Middenmotor

 

Dutch ID kiest voor de beste motor voor E-Bikes, de populaire middenmotor. De centrale plaats van de motor zorgt voor een optimale balans, wendbaarheid en wegligging van de fiets. Een ander groot voordeel is het natuurlijke gevoel van trapondersteuning. Elke pedaalslag wordt precies uitgemeten en versterkt door de motor. Alsof u het helemaal zelf doet, maar dan moeiteloos. Tenslotte is de betrouwbaarheid van dit systeem onovertroffen.

Trapkrachtsensor


De middenmotoren die wij monteren zijn voorzien van meerdere sensoren. Eén van die sensoren is de trapkrachtsensor, deze sensor meet exact de kracht die u uitoefent op de pedalen. De motor past hier de ondersteuning perfect op aan: hoe harder u trapt, hoe meer de motor uw kracht vergroot. Dit voelt het meest natuurlijk en zorgt ervoor dat u de motor zelf in de hand heeft. Met de verschillende programma's kunt u kiezen hoe sterk de motor uw trapkracht vergroot, dit kan tot wel 275%! 

Voordelen


De middenmotor is op dit moment met afstand de populairste motor voor elektrische fietsen. Maar waarom is deze middenmotor zo geliefd?


  • Het natuurlijke gevoel van trapondersteuning, van comfortabel tot zeer krachtig.
  • Het doseren van een middenmotor verloopt erg precies. U wordt hierdoor extra ondersteund, precies op het moment dat u het wilt. Tijdens het wegrijden vanuit stilstand of bij fietsen met extra gewicht (kinderen, boodschappen) bijvoorbeeld.
  • Efficiënt omdat de motor gebruik maakt van de versnellingen van de fiets, ook weinig weerstand als de ondersteuning uit staat.
  • Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke E-Bike met middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging.
  • De middenmotor zit niet in de weg bij het wisselen of bij het plakken van de voor- of achterband.
  • Tot het kleinste detail uitgedacht en afgestemd op gebruiksgemak en rijplezier.
  • Alle elektronica is ingebouwd, hierdoor is het systeem zeer betrouwbaar.
  • Goed te combineren met een naafversnelling en een dichte kettingkast waardoor er nog minder onderhoud nodig is.


Wij maken gebruik van de volgende systemen:

Bafang M420 (Comfort)
Bosch Active line (Cruise N7)
Shimano Steps E5000 (City N7)
Bosch Active line plus (Cruise N8, Infinity)
Shimano Steps E6100 (City A8)
Bosch performance line (Urban Ltd)
Bosch performance line Speed (Urban HS, Trekking HS)

Actieradius


Met een middenmotor systeem haalt u zeer grote afstanden op een accu. Afhankelijk van de grootte van uw accu kunt u zorgeloos grote tochten plannen zonder bang te zijn dat u zonder stroom komt te staan. Voor de prijsbewuste klanten bieden wij accupakketten vanaf 300Wh. Deze geven voldoende capaciteit voor de dagelijkse stadrit. Met een 500Wh pakket verzekert u zich van het optimale bereik!