Phantom ‘Beste uit de Test’ door Consumentenbond

Phantom Beste uit de Test Consumentenbond
Share

De Dutch ID Phantom S75 en Phantom S75 Automatic komen als Beste uit de Test van 2023. Het onafhankelijke testpanel van de Consumentenbond heeft de e-bikes tot in de puntjes getest. Uit honderden testmodellen scoort de Dutch ID Phantom met een score van 8.5 en daarmee het predicaat “Beste uit de Test”.

“Deze Dutch ID heeft een stevig prijskaartje, maar er is dan ook weinig op aan te merken. Of het nu gaat om flinke woon-werkafstanden of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein, deze Dutch ID staat zijn mannetje.” Aldus Ronald Kamp, Consumentenbond.

Consumentenbond over de Phantom S75

De Consumentenbond doet de test metingen in verschillende situaties, zij laten hun experts verschillende onderdelen beoordelen. Zij schrijven het volgende over de Dutch ID Phantom S75

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de motor. De Bosch Performance Line-middenmotor van deze e-bike combineert soepelheid met kracht. Zelfs met tegenwind en tegen een flinke helling op kun je 25 km per uur vaak zonder moeite vasthouden. Het trappen voelt daarbij natuurlijk aan en de motor is mooi stil. Kortom, deze e-bike fietst gewoon fijn.

De accu van 625 Wh houdt het in onze metingen bovengemiddeld lang vol. Door de krachtige motor kun je de ondersteuning vaak wat lager zetten. Zo is ruim 100 km op een acculading haalbaar.

Deze Dutch ID is luxe uitgerust, met traploze versnellingen, een onderhoudsarme en duurzame riemaandrijving en een uitgebreid display. Je kunt het display ook aan je smartphone koppelen en zo navigatie tonen. Probeer traploze versnellingen bij voorkeur wel voor aanschaf uit: veel vinden het prettig, maar niet iedereen.

De combinatie van voorvorkvering, zadelpenvering en brede banden (50mm), maakt dat de fiets comfortabel fietst. De zithouding is vrij sportief, wat voorovergebogen.”

Uitgebreide informatie over het testpanel en de test is te vinden op de website van de Consumentenbond en in de Consumentengids.

Meer informatie over de Dutch ID Phantom.

Gerelateerde Artikelen
Phantom Beste uit de Test Consumentenbond

Phantom ‘Beste uit de Test’ door Consumentenbond

26/04/2023

Dutch ID lanceert nieuwe e-bike: Flow ontzorgt in dagelijks leven van de jonge generatie

04/04/2023

Dutch ID Wave, de beste e-bike voor dagelijks gebruik? Consument geeft oordeel in onafhankelijk testpanel

07/07/2022

Maak een testrit op een dutch id e-bike