Bosch

eBike ABS, wat kun je ermee?

In de wereld van elektrische fietsen is veiligheid een topprioriteit. Een van de nieuwste innovaties die de veiligheid op e-bikes aanzienlijk verbetert, is het eBike Antiblokkeersysteem (ABS). Maar wat is eBike ABS precies, en hoe kan het jouw rijervaring verbeteren?

Wat is eBike ABS?

eBike ABS is een geavanceerd remsysteem dat voorkomt dat de wielen van je elektrische fiets blokkeren tijdens plotselinge of krachtige remmanoeuvres. Dit systeem is vergelijkbaar met de ABS-technologie die je in auto’s vindt, maar is speciaal ontworpen voor de unieke dynamiek van e-bikes.

Hoe werkt eBike ABS?

Het eBike ABS-systeem werkt door het continu monitoren van de snelheid van beide wielen met behulp van sensoren. Wanneer je remt en het systeem detecteert dat een wiel dreigt te blokkeren, grijpt het automatisch in door de remdruk aan te passen. Dit zorgt voor een gecontroleerde en stabiele stop, zelfs op gladde of losse ondergronden.

 

Voordelen van eBike ABS

Verbeterde veiligheid

Door te voorkomen dat de wielen blokkeren, vermindert eBike ABS het risico op slippen en vallen, vooral op natte of losse ondergronden.

Kortere remweg

Het systeem optimaliseert de remkracht, waardoor je sneller en veiliger tot stilstand komt.

Meer controle

Met eBike ABS behoud je beter de controle over je fiets tijdens een noodstop, wat je vertrouwen op de weg vergroot. Waar vind je eBike ABS? ABS is beschikbaar op verschillende hoogwaardige elektrische fietsen. Bij Dutch ID bijvoorbeeld, zijn de nieuwste modellen Phantom en Shadow uitgerust met deze geavanceerde technologie om jouw rijervaring zo veilig en comfortabel mogelijk te maken!

All ways Dutch ID

Bij Dutch ID streven we ernaar om jouw fietsbeleving naar een hoger niveau te tillen. Dit jaar presenteren we de nieuwe Phantom en Shadow met optionele PowerMore Range Extender, een slimme oplossing om de actieradius van je elektrische fiets te vergroten. Of je nu graag fietst door de stad of houdt van lange tochten door het landschap, met de PowerMore geniet je nog langer van je rit op je Dutch ID e-bike!

Verleng nu je rit met PowerMore en haal het meeste uit je Dutch ID!

Premium e-bikes voor de allerbeste beleving tijdens jouw dag